Vreau pe Maica Sfanta

Vreau pe Maica Sfanta

Vreau pe Maica Sfanta

Intr-o zi cand Maria, nepotica mea de 4 ani, a venit de la gradinita, m-a luat de mana spunandu-mi ca vrea sa urcam in camera ei fiindca are ceva de vorbit cu mine „foalte selios”.

Cand am ajuns m-a surprins si mai tare:
-Te log fumos Bubule sa-mi pui si mie un video cu Maica Sfanta
-Ce sa fac?
-Veau sa cunosc si eu pe Maica Sfanta, asa ca te log, te log sa-mi pui un video cu Maica Santa. I-am cautat icoane i-am aratat, dar ea nu era multumita. Ea voia un video in care sa o vada pe Maica Sfanta.

Vedeti cat de mare este dorinta copiilor de mici de-a cauta adevarul si pe Dumnezeu?  Si cum atunci sa-i cresteti in intuneric?  In ignoranta? In minciuna? Nu, el de mic vrea sa stie adevarul despre fiecare lucru in parte. De noi depinde ce-i oferim, cu ce il invatam de mic. I-am aratat inceputul filmului Iisus din Nazaret de Zefirelii, unde este Maica Sfanta la Buna Vestire, Nasterea si Fuga in Egipt. A ascultat cu mare interes.
S-a uitat foarte atenta la fiecare detaliu, multe seri dupa asta subiectul ei preferat era Maicuta Sfanta, sa-i povestesc si sa-i cant doar de Ea – Maicuta Domnului. Foarte repede a invatat refrenul unei frumoase pricesne pe care seara o canta singura prin casa invatandu-l si pe fratiorul ei:

Ingerii cantau in cor
Ca tu esti Regina lor
Iara noi ca esti Maicuta
Sfanta a tuturor.

Cantec de inger pentru ingeri, seara de seara cantecelul ei e ca o ruga a cautarilor si a descoperirilor, o ruga care negresit ajunge pana la scaunul Ceresc acolo unde ingerii o slavesc si heruvimii o maresc pe cea mai fericita dintre femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *