VORBIM DIN CEEA CE TRAIM

VORBIM DIN CEEA CE TRAIM

VORBIM DIN CEEA CE TRAIM

Nu pot sa nu mai redau un citat atat de frumos precum sufletul Cuviosiei-Sale, dintr-o alta carte scrisa cu sufletul, cu trairea, cu insasi fiecare picatura a zilelor si a noptilor petrecute in rugaciune.
Pentru ca cineva spunea: „SUNTEM CEEA CE MANCAM” iar eu citindu-i pe marii nostri duhovnici traitori as putea spune: „VORBIM DIN CEEA CE TRAIM”.
Iar ieromonahul Hrisostom Filipescu, asa tanar cum este as spune ca da lectii de viata chiar si la aceia care au de doua ori varsta Cuviosiei-Sale, din trairea jertfelnica, din cuvantul ce zideste, din lumina gandului curat si inocent precum un suflet de copil:

„Cuvantul cheama, trezeste, deschide usa inimii prin credinta, da putere si vitalitate celor slabi, hraneste si adapa pe cei ce flamanzesc si inseteaza dupa Dumnezeu.”
„Sa nu-ti pese niciodata de ce cred altii! Gura lumii o inchide doar buza mormantului. Viata este ca o carte inchisa din care ei vad doar titlul… Adevarul il cunosti doar tu. Impaca-te cu Dumnezeu, cu tine insuti si cu cei din jur! Fa-ti timp sa te rogi, sa iubesti, sa razi, sa crezi, sa vezi lumina din viata oamenilor! Adevarata fericire nu costa nimic; cand costa ceva nu e adevarata!
Astazi zambetul este fericirea care se afla chiar sub nasul tau.
Bucura-te de minunea de a fi si cauta BUCURIA in POTIR!”

Pana nu ajungi la inocenta si puritatea unui copil nu poti atinge stelele, nu poti aduna cerul in inima si soarele in suflet. Cauta simpitatea si inocenta ca bucuria sa ramane in inima ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *