Si pentru ca inca exist traiesc BUCURIA

Si pentru ca inca exist traiesc BUCURIA

Si pentru ca inca exist traiesc BUCURIA

Fiica mea, Ana, a postat pe ZANA SCUTECEL o amintire draga din tineretea mea si copilaria ei. M-a induiosat pana la lacrimi. Si nu pot sa ma gandesc azi la nimic altceva decat la acei ani.

Erau anii in care ii aveam langa mine in permanenta si nu plangeam de dorul lor. Nu credeam ca asa de repede vor trece si ca va veni o vreme cand totul nu va mai fi decat o amintire.
Nu credeam atunci ca anii trec asa de repede iar copiii cresc si pleaca.
Fiecare pe drumul lui.
Fiecare cu zborul lui.
Iar tu, tu imbatranesti si nu-ti raman decat amintirile. Amintirile dulci si amare deopotriva.
Amintirile ca i-ai tinut la pieptul tau zile si nopti, ca ai cautat sa le oferi tot ce-a fost mai bun in viata ta, ca ai invatat sa ierti si sa uiti de dragul lor. Amintirea lor cu prima zi de gradinita, prima zi de scoala, prima zi de liceu. Apoi gata la facultate n-au mai mers cu mami de mana.
Tu le pregateai tacut si discret drumul lor spre inaltimi, suflete al meu, iar acum cand ti-e dor de ei si nu poti sa ajungi rasfoiesti poze, depeni amintiri, mai cade cate o lacrima si te gandesti cat de putin timp ti-a mai ramas. Iar ei au zborul lor.
De fapt nici nu vreau sa ma gandesc.
Stiu insa ca fiecare clipa o fac zi si an si vreau sa stea pe loc.
Stiu insa ca pretuirea clipei te poate vindeca de orice rana. Te gandesti doar: „sunt… exist…” deci pot schimba ceea ce nu-mi plce. Pot alege sa traiesc frumos si sa-i ocolesc pe aceia care ma ranesc.
Pot alege doar frumosul chiar si din maracinii vietii.
Si pentru ca inca exist traiesc BUCURIA in toata plinatatea ei.
BUCURIA propiei mele existente, bucuria ca in sufletul meu strajuie doar El – Regele bucuriei, Imparatul Luminii, Printul intelepciunii.
El Este cel ce Este si cu nimic nu se poate compara in cer si pe pamant. El este CREATORUL meu si bucuria mea din fiecare zi, mangaierea mea din fiecare noapte. Stiu ca El ii iubeste si e tot timpul langa ei. El sta de straja la usa inimii fiecarui copil al meu. Doar asta ma linisteste. In rest zborul lor spre inaltimi imi da si mie aripi pentru ca toate reusitele lor sunt bucuriile mele. Doar asta mi-a ramas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *