Rostopasca

Rostopasca

Rostopasca

Rostopasca este o planta care la tara se gaseste pe marginea oricarui gard. Se planteaza usor intr-un colt al gradinei sau intr-un ghiveci. E o planta care mie nu-mi lipseste din curte pentru simplu motiv ca nu este pretentioasa deloc. Am pus-o intr-un colt al gradinei acolo unde nu plivesc iarba niciodata. Rostopasca iubeste compania celorlalte ierburi crescute pe langa ea si nu o pot inabusi cum sunt alte plante care necesita ingrijirea noastra.

De ce mi-o doresc in gradina?

Pentru simplu fapt ca este cel mai bun dezinfectant in taieturi, zgaraieturi, muscaturi de insecte sau alte accidente casnice care ni se pot intampla din neatentie. Eu am avut doua astfel de accidente. Unul cand mi-a intrat un colt de ciob prin papuc in mijlocul talpii. Pana am ajuns in fata casei eram plina de sange. Mi-am scos ciobul, apoi papucul si soseta si mi-am strans cat am putut rana ca sa se scurga cat mai mult sange. Mama mea zicea ca in astfel de accidente trebuie sa storci cat mai mult sange ca sa nu ramana microbi in rana. Apoi am luat trei tulpini de rostopasca, le-am deschis de-a lungul tulpinei si imediat o seva portocaliu-rosiatica umpluse tulpina.

Toata seva am scurs-o din tulina direct pe rana, apoi am pus mai multe frunze spalate si sterse de rostopasca si mi-am bandajat piciorul. Daca mergeam la medic cel putin o saptamana stateam in repaus cu bandaj la picior. Ei inchipuiti-va ca a doua zi rana mea era inchisa iar a treia zi nu mai era decat o mica cicatrice, pe care o vedeti mai jos.

A doua rana mi-am facut-o in bucatarie taind zarzavat. Cator gospodine nu li se intampla sa-si taie degetele in timp ce toaca varza sau curata ceapa. De data asta am sectionat o tulpina in doua si am pus-o cu totul pe rana cu seva pe taietura. A doua zi nu mai aveam nimic. Rana se inchisese cu totul.

Deci pentru a nu sta bandajata cu zilele in inevitabilele mele accidente casnice rostopasca ca si aloea nu imi lipsesc din gradina vara.

E bine de stiut ca este o planta la fel de buna si sub forma de ceaiuri in afectiunile hepatice. Pentru persoanele care nu mai scapa de hemoroizi poate sa-i vindece definitiv facand clisma timp de patruzeci de zile cu ceai de rostpasca. Pentru fiecare clisma se folosesc doi litri de apa in care se pune cand fierbe trei linguri de rostopasca uscata sau ceai de rostopasca luat de la plafar.

Asezati deci printre celelalte plante ale gradinii si o radacina de rostopasca. Ea singura va creste, nu e nevoie sa fie nici udata, nici ingrijita pentru ca ea este in armonie totala cu cerul cu natura virgina.

Nu o mai cautati decat cand aveti nevoie de miracolul vindecarii si nu trebuie sa dati nici bani pentru o grabnica si sigura vindecare. Sa aveti sanatate si BUCURIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *