Pelerinaj la Ierusalim

Pelerinaj la Ierusalim

Pelerinaj la Ierusalim

Voi incepe nu intamplator cu acest pelerinaj, ci pentru ca l-am facut foarte de curand si pentru ca a merge la Ierusalim pentru mine a fost, nu numai primul zbor cu avionul ci si primul drum spre cer. Ierusalimul este leaganul tuturor religiilor. Din toate natiunile pamantului vin zilnic oameni de pe intreaga planeta sa vada locurile sfinte care s-au facut scara intre cer si pamant. Israelul pentru mine era un loc de care am citit doar in Scripturi.

Cum sa nu te crezi favorizata de soarta, astfel sa ajung eu un om mic si neinsemnat in harta vietii tocmai unde talpile sfinte ale lui Dumnezeul-Om au umblat pe pamant. Si nu pot sa nu ii multumesc si pe aceasta cale ingerului meu pazitor care mi-a trimis un inger  de fata-muult incercata de viata pe doamna Elena care mi-a facut un asa frumos cadou : „un pelerinaj de sase zile la Ierusalim”. O voi pomeni pentru aceasta toata viata in toate umilele mele rugaciuni.

Ochii mei au vazut Galileia unde a copilarit ca om Domnul meu Iisus. Nazaretul si Ierihonul, Marea Galileii si muntele Tabor, Betleemul si muntele Eleon, Gradina cu Maslini si drumul Crucii pana la Sfantul Mormant, Iordanul  si  pustia Iudeii cu Sfintele manastiri si locuri unde au pusnicit sf.Ilie si sf.Ioan Botezatorul si dupa ei un mare sir neintrerupt de rugaciune in pustie. Peste tot pe unde am fost ochii mei urmau si cautau urma pasilor Lui.

Eu nu am vazut cat am stat sapte zile in Israel milioanele de oameni din toate colturile lumii. Eu L-am vazut doar pe El si urma pasilor Lui. Peste tot i-am simtit prezenta, peste tot aievea mergea-naintea mea descult intr-o haina lunga, larga si alba precum rugaciunea.
Va urma

Primul loc SFANTUL MORMANT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *