Londra – Muzeul de Arta

Londra – Muzeul de Arta

Londra – Muzeul de Arta

Nu pot sa nu acord un articol acestui loc, mai ales ca si eu pictez de ceva vreme si evident ca ma intereseaza sa vad tot ce tine de acest domeniu.
Ma gandeam ca muzeul de Arta al Londrei, unul dintre cele mai vechi orase din lume, nu se poate sa nu fi adunat acolo tot ce e mai frumos de pe fata pamantului.

Ei… inca de la intrare te intampina cladirea in sine cu arcade si cupole aurite precum catedralele. Dar nu, nu era cadedrala, era doar o cladire veche, frumoasa care te intampina cu o adevarata explozie de culori.

Adevarati mari si renumitii artisti ai lumii au acolo lucrari de referinta. Dar toate abunda in culori tari, explozive, laice, frivole pe alocuri, clar o alta forma de exprimare artistica. O forma care e placuta ochiului, dar imbie la indecenta si goliciune.
Departe de pictura bizantina, pictura realista, pictura marilor clasici ce aduna in culorile explozive multa pasiune carnala.
Aici pana si Maica Domnului o exprima cu decolteuri si parul valvoi, totul se opreste aici la PRIVIT.
Nu se poate adanci,nu te invaluie, nu te odihneste, nu e nimic sacru si nici care sa te duca cu gandul la meditatie, la ceea ce ai putea vedea cu ochii mintii dincolo de imagine.
Ceea ce denota clar ca au mai fost si in trecut generatii de oameni, poate ca nu in proportie asa mare ca acum, care nu se opreau decat la FRUMOSUL OCHIULUI, A PRIVITULUI. Dincolo de aceasta privire nu exista profunzime si invariabil mi-am adus aminte de un citat evanghelic : ” sunteti ca niste morminte, frumos vopsite pe afara dar goale pe dinlauntru”.

Am plecat putin dezamagita, sigur si clar ca sunt intr-o tara in care NU as putea trai pe termen lung, dar pe termen scurt ma bucur de tot ceea ce vizitez. Si mai mult decat atat ma bucur ca sunt langa copiii mei carora le-am dus dorul.
Am un baiat cum orice parinte si-ar dori si o nora cu un suflet special, pentru care orice „soacra” m-ar invidia.
SUNT O BINECUVANTATA SI-TI MULTUMESC DOAMNE PENTRU COPIII MINUNATI PE CARE MI I-AI DAT IN DAR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *