Lasa-ti timp pentru inalnirea cu tine!

Lasa-ti timp pentru inalnirea cu tine!

Lasa-ti timp pentru inalnirea cu tine!

In viata de familie pentru o organizare buna e nevoie sa avem un program bine stabilit.
Daca programul devine rutina, ne este mai usor sa ne tinem de el si sa nu lasam „proastele obiceiuri” sa intre in viata noastra.
Am fost la cineva in vizita si am ramas uimita de marea dezordine din casa, desi pe dinafara era o casa mare si frumos aranjata, pe dinauntru era un haos total.
C-am asa se intampla si cu viata omului. Daca cele ale sufletului nu le ai in ordine si intr-o armonie, apoi poti sa pui cele mai scumpe haine pe tine caci sufletul tau tot nefericit va fi. Sta in puterea ta omule, sa iti alegi prioritatile care te pot face sa ai o viata armonioasa. Raul cel mai rau este ca pana nu vom inlatura lucrurile urate din viata noastra, pana nu vom face curatenie si nu vom pune in ordine cele dinauntru ale noastre nu vom putea gasi un echilibru, nu vom sti care ne sunt prioritatile si asa se creeaza haosul launtric.

Incepe cu sufletul, fa curatenie in casa sufletului tau, mergi la scaunul de spovedanie si matura camara inimii.
Apoi fa-ti un program bine stabilit al orelor de mese, al orelor cu copiii si a orelor in care te intalnesti tu cu tine. Celor mai multi de aceasta intalnire le este frica. Dar tot amanand-o in sufletul tau va veni furtuna. Ca sa nu vina e nevoie de aceasta intalnire cu tine insati macar din cand in cand. Singur sa te cercetezi in fiecare seara macar pentru 30 de minute. Intreaba-te mereu (poti sa vorbesti cu tine in oglinda), ce ai facut in acea zi te bucura sau nu? Te placi sau vrei sa schimbi ceva in comportamentul tau, in vorbirea ta, in gandirea ta?
Promite-i celui din oglinda, adica sinelui tau ca maine nu vei repeta gresalele pe care azi le-ai facut. Doar asa poti sa te disciplinezi, sa ai o rutina a ta din care sa nu iesi si nici sa nu-i permiti nimanui sa ti-o incalce.
Nu te risipi in lucruri marunte. Nu te darui celor din jur tot. Lasa putin timp mereu si pentru tine, pentru sufletul tau, pentru a avea ragaz sa mai vorbesti si cu tine.

Aseaza-ti lumina in suflet si vei face carari de lumina-n urma ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *