INIMA SE VESELESTE DAR OCHII PLANG

INIMA SE VESELESTE DAR OCHII PLANG

INIMA SE VESELESTE DAR OCHII PLANG

Cu cat dai mai mult cu atat mai mult primesti!

Am crezut ca daca ajunge preot sotul, gata am terminat cu greul. Unde am auzit eu asta???

Nici unde, doar in mintea mea era, fiindca greul si ADEVARATA PROVOCARE de abia de acum incepea.
Acum 15 ani parohia noastra era o comunitate saraca de rudari, iar in loc de biserica aveam patru tarusi infipti in pamant ce desenau un dreptunghi de 2000 de metri patrati. Dar oricat de mari au fost greutatile, ne-am invatat cu viata austera si cumpatarea asa cum ne-o dorea Dumnezeu.

Din toate am inteles ca viata e de fapt o lupta continua si lupta nu se termina decat atunci cand punem mainile pe piept pentru „VESNICA POMENIRE”. Au urmat ani in care eu eram la Bucutesti cu copiii, el la Arges pentru a ridica o biserica si credeti-ma nu a fost deloc usor. Multa lume e gata sa dea cu pietre mereu  judecand gresit viata de familie a unui pteot.

Asa ca dragi viitoare preotese sa stiti ca viata langa un preot nu este usoara. La fel ca si el trebuie sa fii de motivat pentru a te lasa pe tine, ajutand pe ceilalti, pentru a lega suflete ranite, pentru a obloji femei batute, pentru a hrani copii flamanzi si toate astea sa le faci chiar din putinul pe care si tu il ai.
Dar ceea ce a fost fenomenal este ca din putinul tau cand dai Dumnezeu iti inmulteste mereu odata cu darnicia si toate celelalte, incat realizezi ca cu cat dai mai mult cu atat Dumnezeu iti trimite belsug asa incat chiar daca frigiderul e gol, masa sa fie mereu plina si usa deschisa pentru cei saraci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *