Despatimirea

Despatimirea

Despatimirea

Cred ca primul pas spre calea lui Dumnezeu este  sa avem cunostinta de poruncile lui Dumnezeu. Ei daca le cunoastem dar nu le si practicam tot nu am facut nimic. Suntem ca acei elevi care merg la scoala, o vad pe dinafara dar nu intra la cursuri. Si daca nu intra vor mai absolvi oare? Categoric ca nu. Tot asa este si cu CALEA LUI  DUMNEZEU.

Daca nu punem in practica vietii sfintele Lui legi  nu  ne putem numi crestini, chiar de suntem botezati. Cea mai grea lupta a omului este lupta cu el insasi si e o lupta grea si pentru toata viata. Ca daca s-au inradacinat in noi diferite patimi care au devenit obisnuinta greu ne vom desparti de ele. Spre exemplu ne-am apucat de fumat, greu ne vom desparti de aceasta patima care a prins radacini si a devenit un ritual al vietii. Asa e si cu toate celelalte.

Dar ne putem desparti usor de ele daca mergem la biserica si ascultam Liturghia apoi venim si acasa si inlocuim ritualul patimilor cu o randuiala de rugaciune. Deci careva sa zica nu putem sa gasim in trairea noastra virtutiile lui Dumnezeu pana nu ne vom desparti de obiceiurile cele pacatoase. Si nu vom gasi calea spre Dumnezeu fara DUHOVNIC si fara BISERICA. Biserica si preotii sunt scara pe care ne urcam spre cer, la Dumnezeu.

Toate sunt impletite si merg una cu alta in viata omului. Numai ca omul il lasa mereu deoparte pe Dumnezeu, abia cand vine un necaz mare si fara nici o rezolvare se hotaraste sa-l caute ca pe o ultima speranta. Iar Dumnezeu care e nemarginit de bun, EL care ar trebui sa fie prima speranta in orice loc si-n orice timp, noi il cautam ca pe ultima  speranta ca sa nu cadem in deznadejde. Chiar si asa El ne asteapta, ne primeste, ne oblojeste sufletul si trupul si ne aduce bucuria si pacea pe care doar EL ne-o poate da.

Nimic din cer si de pe pamant nu se compara cu pacea si bucuria pe care ni le aseaza Dumnezeu in suflet. „Veniti de gustati ca bun este Domnul” ne indeamna preotul cu sfantul potir in mana. Cati sunteti pregatiti, cati v-ati spovedit, cati vreti sa va schimbati relele obiceiuri in unele de lumina harica  „veniti de gustati” gustati din bucurie si lumina, gustati din pacea harica, gustati din apa vietii, gustati din FIUL OMULUI si lasati-l sa va imbrace in haina noua a bucuriei nepieritoare. Fii LUMINA SI BUCURIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *