Cumpatarea

Cumpatarea

Cumpatarea

Cred ca in mare toate alimentele daca se consuma cumpatat si cu masura sunt necesare organismului.  Insa noi romanii spre parerea mea de rau ca trebuie sa o spun ne-am invatat sa mancam muult. Puneti un englez, un francez, un italian si un roman la masa si veti observa ca romanul va manca dublu fata de ceilalti. Oare de ce???

Tocmai aici sta gresala. Ca mancand peste masura in fiecare zi in niste ani devenim obezi si plini de diverse afectiuni. Balzac intr-una din operele lui spunea: Sa nu mananci cand nu ti-e foame cu adevarat, iar de mananci mai mult decat sa-ti potolesti foamea, lacomia ta te va duce la spital. Sfintii parinti si ei ne invata sa mancam putin, asa de putin incat sa putem sa oferim si celor care nu au jumatate din masa noastra. Si nu manca la nici o masa mai mult de un singur fel de mancare.

Asa vei fi impacat si cu Dumnezeu si nici nu-ti vei imbolnavi madularele. Asa dar sa facem pace cu noi insine si sa ne gasim placeri mai presus de cele ce bagam in stomac. Dar daca tot e necesara hrana pentru existenta noastra de ce sa nu consumam putin si de calitate decat mult si mancaruri care sunt adevarate bombe pentru sanatate. Si ce este mai gustos si pentru trup si pentru suflet decat legumele si fructele? De ce sa nu fie ele baza existentiala a vietii noastre cata vreme daca  vom cauta in toate cartile de specialitate ele singure nu te pot imbolnavi vreodata. Asa dar legume si fructe cata vreme mai avem din belsug, caci vor fi vremuri in care le vom cauta si nu vor mai fi, decat niste plastice cu nume de fructe si legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *