Cum scapam de manie?

Cum scapam de manie?

Cum scapam de manie?

Cand esti manios amplifici mania si celor din fata ta. Chiar linistiti de-ar fi, tu le transmiti din statea ta. Deci in primul rand tu trebuie sa lucrezi cu tine, sa te aduci tu pe tine la statea de liniste si bine ca sa poti transmite aceasta stare si celor dragi. Ei si cum sa scapam de aceasta stare care parca domina intreaga societate a zilelor noastre?

Peste tot intampini oameni maniosi.

Maniosi pe guvernanti, pe medici, pe preoti, pe primari, tuturor le gasim defecte si gresale. Tocmai asta e necazul mare, ca tot vazand gresalele altora de ale tale nu mai ai timp sa te ocupi. Si nici nu stii ca de fapt mania, invidia, rautatea si-au facut demult radacini in inima ta. Dar e deajuns sa privim numai spre Domnul si spre Crucea Celui Rastignit.

Cate batjocoriri, cate scuipaturi, cate rani nu a suferit El pana la moarte. Si El ce a spus? „IARTA-I DOAMNE CA NU STIU CE FAC”. Mai poti oare in fata acestui tablou al Blandetii si al milei sa fii manios? Chiar de ai fost nedreptatit oare cu cine vrei tu si sufletul tau sa semene?

Cu cei care au biciuit pe Omul-Dumnezeu? Sau cu Acela care fara manie, fara pic de rautate s-a rugat pentru calaii Lui? Fiti buni si blanzi chiar si cu aceeia pe care-i vedeti maniosi, cu rautate-n suflet, cu foc in privirii. Bunatatea raspandeste lumina! Fii deci lumina pe unde umbli si Hristos va veni in inima ta. FII LUMINA SI BUCURIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *