Care este cel mai mare pacat?

Care este cel mai mare pacat?

Care este cel mai mare pacat?

Multi ar crede la prima vedere ca cel mai mare pacat ar fi crima ori hotia ori curvia. Pacate mari sunt si acestea insa mama tuturor pacatelor este MANDRIA. Omul mandru isi pierde masura bunului simt, fiindca mandrindu-se ca este cineva pe scara sociala sau ca are bani si averi, ori titluri la care greu a ajuns, in loc sa multumeasca lui Dumnezeu, se crede „cineva”. Cineva atat de important incat nu mai vrea adesea sa stie nici de rude, zicand ca-l fac” de ras”, nici de familie, ori avand aceasta mandrie adesea pe toti ii forteaza sa ii faca doar voia sa.

Si asa se imbraca cu mandria ca si cu o mantie de nu mai stie pana unde merge Adevarul si de unde incepe multa parere de sine. Mandria il face sa se creada Centrul Universului si ca nimic nu se face bine daca nu este dupa voia lui. Toate celelalte pacate isi au radacina in mama mandriei. Unul zice: Eu nu am sa fac cutare lucru in ruptul capului. Si chiar crede cu convingere ca nu-l va face. Insa in loc sa cada cu smerenie la Dumnezeu si sa-i ceara Lui ajutorul pentru a-si tine promisiunea, el incepe sa se mandreasca cand vede pe altul cu acea gresala si sa zica in sinea sa precum fariseul „multumesc Doamne ca eu nu sunt pacatos ca asta”. Si uite asa mandria te coboara si-ti fura toata osteneala faptei tale bune.

Apoi te lasa sa cazi nu numai in pacatul care ai promis ca nu-l vei face ci si in altele multe si tot mandria iti va pune un val pe cugetul tau si mereu te va face sa te crezi pur si curat, gresiti sunt toti ceilalti dar tu nu, nu poti gresi si asa din fiu al luminii care voiai sa fii odata te alegi cu intunericul.

Caci tu singur fara mila lui Dumnezeu nu poti nimic sa faci. Iar cand il pui pe Dumnezeu in inima Ta nu te trufesti, nu vorbesti tu despre tine,  lasa faptele tale sa te reprezinte, nu dispretuiesti pe cei din jur, ci te vezi cel mai mic si neinsemnat dintre toti. Degeaba ai invatat sa vorbesti frumos, sa arati oamenilor ca esti cineva daca faptele tale te dau de gol,  nu vei mai fi credibil in fata nimanui. FII LUMINA SI BUCURIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *