CARARILE CERULUI

CARARILE CERULUI

CARARILE CERULUI

Asceza si rugacinea sunt cele doua aripi ale crestinului in drumul lui spre cer. Nicidecum doar „ascultarea”, pe care unii interesati doar de a manipula, au ridicat ascultarea asezand-o inaintea postului si a rugaciunii.
Cum sa faci asa ceva?!? E ca si cum ai pune interesele lumesti mai presus de Dumnezeu, ori nu trebuie sa fie asa pentru aceia ce cauta cararile cerului. Dumnezeu trebuie sa primeze in toate!
Ca numai cu ascultarea singura nu poti ajunge decat la indobitocire. Este tot asa cum unii spun ca de Dumnezeu sa ai Frica, Frica si iar Frica si atat, ceea ce mi se pare iar o mare gresala.
Dumnezeu e Dragoste desavarsita, bunatate nesfarsita, la El trebuie sa vii din dragoste, sa te topeasca dragostea dupa legea Lui.
Asa se intampla cu unii desi zic singuri ca sunt „invatati” sa manipuleze omenirea in a le face lor interesele. Sunt acei „invatati” care nu vad nici ei lumina harului si nu-i lasa nici pe altii sa o vada din meschine interese pamantesti.

Sa ne intelegem, un om care judeca cat de cat sa citeasca Biblia si Vechiul si Noul Testament, o data, de doua ori, de zece ori pana se va dumiri ca fara asceza si rugaciune nu poti face ascultare, decat una dobitoceasca.
Acum hai sa definim cuvantul de ascceza, ca multora le este cu desavarsire necunoscut. A face asceza, inseamna a impleti armonios legea lui Dumnezeu in viata ta de zi cu zi. Pe langa post trebuie sa ai si dreapta cumpatare in vorbire, in gandire, in fapte, infranarea intregului tau trup cu toate madularele tale. Iar acestea nu poti sa le infranezi fara a cere ajutorul Domnului in rugaciune. Ei, ori noi daca facem asceza si o impletim cu rugaciunea se cheama ca am facut ascultare de legea lui Dumnezeu.
Dar pentru ca drumul e anevoios, iar noi nestiitori avem nevoie si de un povatuitor, un duhovnic intelept pe care sa-l cautam nu dupa vorba, nici dupa fata ci doar trairea lui.
Caci daca el traieste cuvios si cauta cu intelepciune cararile Cerului, tot la fel te va ghida si pe tine. Dar daca el te va invata una, iar faptele lui il vadesc ca nu sunt precum  invata atunci mai bine iti este tie sa-l ocolesti decat sa-l judeci, ori sa te smintesti.
Nu-ti pune toata nadejdea in om caci numai in Dumnezeu o putem avea!
Omul adesea e supus gresalei si cauta doar ce-i convine lui, pe cand legea Domnului nu are interese pamantesti, ci doar calea spre Cer.

Calea spre cer este calea spre tine insuti!

Nu-ti face idol pantecul sa ti-l hranesti cu toate bunatatile lumii, da-i cumpatat sa-ti ramana si pentru cel ce nu are.
Nu-ti face idol trupul, nici ochii, nici limba, ci increde-te doar in cuvantul lui Dumnezeu si nu lasa mereu pe altul sa vorbeasca cu El in locul tau. Fa-o tu cat mai des si Domnul te va inteleptii sa stai pe piciorele tale si sa nu te sprijini de nimeni pe pamant decat pe Dumnezeu.

Sotii intre ei trebuie sa fie cumpatati, cu dragoste si respect caci numai asa pot merge pe calea Domnului tinandu-se de mana.
Nu poate sa fie unul „stapan” si celalalt „sclav”, nu asa a lasat Dumnezeu, ci una sa fiti , adica doi ca si cum unul ar fi in aceiasi masura, in aceiasi dragoste.

Purtati lumina lui Hristos in suflet si veti fi si voi insiva fii ai LUMINII.
Sa-L iubesti pe Hristos fara masura, in toata vremea sa ai in minte invataturile Lui sa-ti lumineze fiecare clipa a vietii tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *