Bucuria de-a darui 

Bucuria de-a darui 

Bucuria de-a darui 

Scriu aceste randuri nu pentru a lauda pe cei care ajuta, ci pentru a sensibiliza sufletul fiecaruia care ma citeste ca poate fiecare acolo unde este sa faca zilnic cate o mica bucurie unui necajit fara sa caute la fata lui sau apartenenta religioasa.

Am o prietena draga care din cand in cand imi face mare placere sa o vad, nu numai pentru faptul ca  este  preoteasa, ci si pentru fapul ca invat mereu cate ceva de la ea.
Si dupa ce ne asezam noi in foisorul de unde vedem dealurile ce le-a rasfirat Dumnezeu de minunat, ea incepe sa-mi povesteasca:

– Sa vezi ca in timp ce pliveam florile din fata bisericii dimpreuna cu cantaretul nostru vine o femeie la gard. Purta un copilas in brate si mai avea doi pe langa ea.Toti erau murdari de ziceai ca au dormit in gunoaie.

– Da-mi te rog coana preotesa cateva lumanari ca sa am sa aprind seara fiindca nu am lumina in casa si mi-e tare greu seara cu patru copii.
– Cati ai? intreb uimita
– Am patru, dar unul e acasa. Uimita de cum arata m-am dus repede si i-am adus o mana de lumanari.
– Stai si asteapta sa-ti aduc si ceva de mancat,  ii zic eu uimita de cum arata. Alerg eu in camara si-i pun de toate intr-o sacosa peste care arunc in graba si doua paini.
Insa cand sa ies din camara afara era cantaretul care voia sa-mi spuna prevazator: „Nu-i dati nimica ca este sectanta, nu e ortodoxa de-a noastra”. Motivatia lui m-a infuriat:
– Adevarat?!? Tu nu vezi cat de necajita este ce conteaza din ce religie face parte? In primul rand e Om.
M-am dus sa-i duc sacosa zicandu-i:
– Cand se termina lumanarile sa mai vii sa-ti mai dau si o sa-ti caut si ceva de imbracat la copii, bine?
– Sarut mana coana, aveti un suflet bun, in  timp ce vorbea a rupt dintr-o paine si cu mainile murdare dand cate un colt la copii.
Acestia au inceput sa o manance goala de parca mancau cea mai buna prajitura.
Mi s-a rupt inima de durere. Atatia oameni prefera sa arunce la gunoi ce le prisosesc in loc sa de-a la acei care nu au. Apoi m-a necajit si felul de-a gandi a cantaretului si din pacate ca el sunt multi care sub un motiv sau altul isi motiveaza zgarcenia.”

Fii om bun si daca vezi un om necajit si ajuta-l cu ce poti. Nimic nu schimba inima omului cum o poate schimba darnicia.
Fii om darnic si bun, fii bucurie pe unde te duc pasii.
Fii omul zabavnic la manie, incet in a-i judeca, grabnic in a ajuta.

Nu te costa mult sa fii bun si darnic cu toti aceia care au nevoie.
Daca darnicia ta se revarsa numai catre aceia care te ajuta ce rasplata vrei sa mai ai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *