Bucura-te de viata, omule!

Bucura-te de viata, omule!

Bucura-te de viata, omule!

Acasa ma bucur de cartile mele care ma asteptau pe birou, de icoanele mele neterminate, de viata mea de singuratate in care ma intalnesc cu Dumnezeu. Si ador asta. Nimic nu-i mai frumos, mai sublim si mai inaltator.
Cartea pe care mi-o pregatisem sa o recitesc este una dintre cartile lui Hrisostom Filipescu. Eu am in bibleoteca mea aproape toate cartile Cuviosiei-Sale. Ador cat de frumos vede el viata- cartile lui sunt o adevarata terapie pentru sufletul fiecaruia care le citeste. Si nu pot sa nu redau aici un mic text din cartea pe care o citesc acum:

„Bucura-te de viata, omule! Sarbatoreste putin din toate! Plangi cand iti vine sa o faci! Traieste! Uneori esti trist,astazi ochii tai rad, pentru ca ai un vis care te ghideaza. Se numeste Viata! Nu uita sa fii Om inainte de toate! Nu vorbi doar despre necazurile tale… Invata sa vorbesti si despre bucuriile tale! Traieste frumos, iarta la timp si iubeste cu adevarat.
Om frumos, zambeste, ai incredere in visurile tale. Chiar daca pare imposinil, continuna! Iar indrazneala iti va fi rasplatita.
Nu ne putem schimba amintirile, dar putem schimba intelesurile lor si puterea pe care o au asupra noastra. Nu-ti lasa sufletul sa-ti moara! Inca ai privelegiul de-a fi in viata, de-a iubi, de-a te bucura. Vei incepe sa te vindeci cand ii vei ierta si ii vei lasa in urma pe cei care te-au ranit si te-au nedreptatit. Meriti acest cadou! Linistea… Dragostea nu oboseste niciodata.

Si nu uita, numai catorva oameni le pasa cu adevarat. Restul sunt doar curiosi. Fa ceea ce poti, cu ceea ce ai, acolo unde esti. Fii fericit! Niciodata nu stii cat timp ti-a mai ramas..”
Hrisostom Filipescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *