BOALA INIMII E BOALA SUFLETULUI

BOALA INIMII E BOALA SUFLETULUI

BOALA INIMII E BOALA SUFLETULUI

Atunci cand sufletul nu este linistit si impacat cu cei din jur, nici ieri, nici azi, nici maine, inima incepe sa adune acolo poveri tot mai mari.
Si de nu vom sti sa punem in armonie viata noastra in asa fel incat inima sa nu mai sufere, incet si sigur ea se va imbolnavi. Ce-i de facut in asfel de cazuri?

Sa incepem in a nu jigni pe nimeni, dar nici tu sa nu te lasi jignit de nimeni.

Bunaoara o prietena mi-a zis ca sotul ei si-a facut un obicei din a rade de ea, a o lua peste picior si a o jigni cu orice ocazie. Spune ca e grasa si nu mai este ea frumusetea pe care a luat-o de nevasta. De ani de zile ea a luat-o normalitatea ei de viata, numai ca acum s-a imbolnavit de inima. Ce sa faca cand toti medicii pe la care a fost i-au zis sa ocoleasca situatiile tensionate.
Si cum sa le ocoleasca cand ele vin peste ea tavalug cu un asfel de sot?
– Ce sa faci? Sa ai o discutie serioasa cu el si daca nu intelege izoleaza-te, de prezenta lui, ii zic.
– Cum, cum cand placerea lui este sa ma vada in fiecate zi ca sufar si atatea zice pana cand este convins ca si-a atins scopul.

In asfel de cazuri violenta verbala e mai rea decat bataia. De fapt e o bataie psihica, emotionala, nu mai sta in calea lui, gaseste-ti coltul tau de casa unde sa te poti inconjura de lucruri placute tie si sufletului tau.
Nici o fiinta de pe pamant nu ar trebui sa fie nefericita. Dar uneori nefericirea ne-o provoaca chiar casnicii nostrii.
In asfel de situatii cand ai o varsta si nu mai poti sa zici ca pleci de langa cel cu care ai fost candva un cuplu, iar azi va treziti ca doi straini, e bine sa-ti gasesti ocupatii care sa nu mai fie canalizate doar pe cel de langa tine, ci doar pe ceea ce faci si gandesti.
Iar Calea spre Cer este un drum al bucuriei care chiar te implineste ca om.

Nu este niciodata prea tarziu sa te apropii mai mult de biserica si de Hristos. In umbra Crucii Lui vei vedea ca nu esti singura, ca El mereu va fi cu tine, chiar in inima ta, vei simti jertfa Lui pentru tine dar si bucuria Lui in inima ta.
Vindeca-ti sufletul ca sa nu sufere inima. Atunci cand inima ta va fi patronata de Lumina lui Hristos nu te va mai atinge deloc rautatea celor din jur, fiindca inima ta va fi doar LUMINA SI IUBIRE SI MILA PENTRU CEI CARE TE OROPSESC.
Doar Dumnezeu stie sa-ti ridice sufletul deasupra corabiei vietii tale si sa ti-l faca neintrerupt zbor de pasare maiastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *