Aloe Vera

Aloe Vera

Aloe Vera

Aloe Vera… de ani de zile nu-mi lipseste din casa, pentru ca ea are foarte multe efecte terapeutice, dar doar dupa primii trei ani. In fiecare an face lastari noi. Asa ca lastarii noi primavara ii pun in alte ghivece iar pe cel vechi il pastrez pana in al treilea an.

Planta de Aloe  e buna atat in uz extern cat si intern. Extern daca ma tai, daca ma oparesc sau daca am varii afectiuni ale pielii este destul sa rup o frunza din ghiveci sa o spal bine, sa o tamponez cu un servetel, sa o desfac pe lungul frunzei sau sa o tai cu un cutit ceramic sau de plastic si sa pun toata seva pe partea afectata.

Obtii cea mai grabnica vindecare. Spre exemplu fiica mea s-a ars cu abur fierbinte, a pus seva de la o frunza si pana seara era complet vindecata.

Planta de aloe mai poate fi folosita si in durerile reumatice. Se spala 4-5 frunze se taie marunt apoi se introduc in spirt medicinal. Se lasa la macerat cel putin o luna dupa care se scurge si se strecoara spirtul. Il folosim la frectii la partile dureroase. Dupa trei, patru frectii durerea va disparea definitiv.

Daca apar varicele si ele se pot vindeca cu aloe.  Intern se ia inainte de masa cate 2-3 cm de frunza in afectiuni ale ficatului, stomacului, fierei. Asadar o particica din prevenirea unor afectiuni poate sa stea cuminte intr-un ghiveci la geam si sa astepte pentru cand va va fi utila. Nu cere multa atentie decat putina apa si aia o data pe saptamana. Sa aveti sanatate si BUCURIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *