A inceput  Postul Sfintelor Patimi  

A inceput  Postul Sfintelor Patimi   

A inceput  Postul Sfintelor Patimi  

Sa ne asezam in suflet MODESTIA si simplitatea MAICII SFINTE. EA in toate drumurile ei s-a rugat, insasi viata ei fiind o nentrerupta rugaciune.
Acum ca am intrat in post bine este sa-l incepem cu o primenire a sufletului la scaunul de spovedanie. Apoi postul cel mai important este acela al ochilor. Sa nu-i lasam sa zburde pe unde lui Dumnezeu nu i-ar placea.
Sa postim cu gandurile care sunt precum pasarile cerului care zboara in toate partile, sa ni le tinem in frau, doar la ale noastre lucruri. Sa postim cu limba si sa o infranam de-a mai vorbi lucruri urate cu manie sau invidie.

Iata ca pana la postul stomacului avem de-a face cu postul simturilor, a gandurilor si a vorbei desarte. Ori acestea sunt cele mai importante si daca pe acestea nu le tinem degeaba ne trufim ca tinem post, dar patimile ni le lasam la piept, precum niste serpi veninosi. Daca nu lasam deoparte mandria si  toti copiii ei nu am facut nimic iar postul doar de mancare nu e post.
Ca infranarea pantecului trebuie sa fie infranare pentru toate madularele noastre, ca sa ne ajute si sa ne lumineze, altfel e doar un fel de ritual care cu nimic nu ne ajuta.

Fie ca bunul Dumnezeu sa ne dea tarie si sa punem inceput bun vietii noastre.
Fiti modesti si simpli, senini dar retrasi, cu bucurie dar nu zgomotosi, cu vorba cumpatata dar nu habotnici, gata de-a ajuta dar nu de-a agasa!

Faceti-va viata Lumina, ca Lumina lui Hristos sa lumineze din FAPTELE TRAIRII VOASTRE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *